page-header

امنیت و ایمنی

امنیت اماکن

از نیازهای مهم جوامع شهر نشین، می­ توان به امنیت اماکن و سهولت کاربری از سیستم امنیتی هوشمند اشاره نمود. با توجه به افزایش آمار سرقت ها، امنیت منازل و ساختمان ها به مسئله ­ی مهمی تبدیل شده است. یکی از راه حل­ های کارآمد استفاده از تجهیزات هوشمند می­ باشد.

از نقاط آسیب پذیر اماکن می­توان به درب های تردد، پنجره ها و درب پارکینگ­ ها یا جعبه­ های حاوی تجهیزات گران قیمت اشاره نمود.

معمولا درب­ و پنجره ها به راحتی توسط سارقان باز می ­شوند، لذا استفاده از درب­ های مجهز به سنسورهای هوشمند امری جذاب و کارا به حساب می آید. با رمز نگاری این درب­ ها، امکان باز شدن آن ها توسط سارقین به شدت کاهش می ­یابد. از مزایای مهم دیگر آن می­ توان به اطلاع از وضعیت درب­ ها و آرشیو تردد افراد و باز و بسته نمودن آن­ ها از هر مکان دیگری اشاره نمود.

اطلاع از وضعیت باز و بسته بودن درب­ و پنجره­ های داخلی منازل کمک شایانی به جلوگیری از سرقت و دیگر حوادث غیر مترقبه می ­نماید.

سنسورهای تشخیص حضور افراد کار را بر سارقین بسیار دشوار نموده است. چرا که اطلاع از محل دقیق این سنسور کار دشواری است. بدین منظور می­ توان از سنسورهای مختلف نظیر سنسور تشخیص حرکت، سنسور تشخیص صدا و سایر سنسورهای متناسب با این کار استفاده نمود.

درب پارکینگ و تردد عمومی

سرقت از پارکینگ­ و حیاط و بعضا باز و بسته نمودن درب آن به وسیله­ ی صاحبان آن، از مشکلات ساختمان­ ها به حساب می ­آید.
استفاده از سیستم درب بازکن هوشمند (بعنوان یک نمونه از سیستم امنیتی هوشمند) می­تواند هر دو مشکل را رفع نموده و امنیت و آسودگی را به ارمغان آورد.
برای مثال درب­ های پارکینگ هوشمند را می­ توان به راحتی با تلفن همراه باز و بسته نمود؛ در نتیجه دیگر نیاز به استفاده از کلید و ریموت، که امکان گم شدن آن ها وجود دارد نیست.
همچنین امنیت این درب ­ها به واسطه­ ی کلید­های رمز نگاری شده که در ارتباط بین تلفن همراه و درب پارکینگ هوشمند به کار می­ رود، به شدت افزایش یافته است.

در این راستا باتوجه به نیاز مشتری می­ توان از پروتکل­ های پرکاربرد نظیر Bluetooth، WiFi، LoRa و بسترهای مخابراتی استفاده نمود.
در نهایت هوشمند سازی اماکن که زیر مجموعه اینترنت اشیا می باشد، کمک شایانی به افزایش امنیت و آسایش نموده است.