حسگرهای اینترنت اشیا: این دستگاهها در خاک تعبیه شدهاند و میتوانند پارامترهای حیاتی مانند سطوح رطوبت، دما و محتوای مواد مغذی را اندازهگیری کنند. این داده های بلادرنگ(Real-time)، به سیستم کنترل مرکزی ارسال می شوند.
سیستم کنترل متمرکز: این سیستم داده ها را از حسگرها دریافت می کند و از الگوریتم های پیشرفته برای تعیین برنامه آبیاری بهینه استفاده می کند همچنین می توان آن را از راه دور نیز کنترل کرد.
عملگرها: این تجهیزات مسئولیت تنظیم و کنترل جریان آب را در سیستمهای ابیاری بر عهده دارند. با توجه به دادهها و اطلاعاتی که از سنسورها جمعآوری میشود، تصمیمات لازم توسط سیستم کنترل متمرکز اخذ میشود و به عملگرها برای اجرا فرستاده می شود.
تجزیه و تحلیل داده ها: داده های جمع آوری شده توسط حسگرهای اینترنت اشیا فقط برای استفاده فوری نیستند. می توان آن را در طول زمان برای شناسایی روندها، بهینه سازی استراتژی های آبیاری و حتی پیش بینی مسائل احتمالی تجزیه و تحلیل کرد.
نظارت در زمان واقعی: کشاورزان می توانند از راه دور مزارع خود را نظارت کنند و هشدارهایی در مورد مسائل احتمالی مانند خشکی خاک یا نقص سیستم دریافت کنند و این موضوع، مداخلات اصلاحی در کوتاه ترین زمام ممکن را فراهم می سازد.