چگونه از داراییهای با ارزش خود محافظت کنید؟
ردیابی دارایی چیست؟
دلیل اصلی ردیابی داراییهای شرکتها این است که بدانند چه چیزی دارند. ردیابی دارایی همچنین میتواند وضعیت یک دارایی و مکان آن را در زمان واقعی ارائه دهد. بااینحال، هنوز مزایای بیشتری از این فناوری وجود دارد. اما ابتدا، ردیابی دارایی چیست، چه کسانی به آن نیاز دارند و چگونه کار میکند؟ ردیابی ارزیابی روشی برای بهدستآوردن اطلاعات در مورد وضعیت و مکان یک دارایی فیزیکی با اسکن بارکد یا پردازش پخش شده توسط یک برچسب متصل به دارایی است. اطلاعات بهدستآمده از طریق ردیابی دارایی در زمان واقعی است و معمولاً در مورد وضعیت و مکان دارایی است. تگها معمولاً از GPS برای پخش استفاده میکنند. بااینحال، برچسبها ممکن است از بلوتوث کمانرژی، LoRa یا RFID نیز استفاده کنند.
تاریخچه ردیابی دارایی
ردیابی دارایی زمانی آغاز شد که کارگران صنعتی شروع به پرسیدن کردند، اینجا کجاست؟ و آن کجاست؟ زمان و هزینه جستجوی ابزاری که در میان چندین ابزار و تجهیزات دیگر در یک ساختمان پیچیده گم میشود، منجر به ابداع روشهایی برای نظارت بر مکان داراییها در زمان واقعی شد.
بازار ردیابی دارایی
مبانی زیادی برای تحلیل بازار ردیابی دارایی وجود دارد. این بازار شامل زیرساختها، نوع اتصال، راهحل، تکنیکهای تحرک و مکان و سایر فناوریهای پشتیبانی میشود. بازار را میتوان بهطورکلی به ردیابی ناوگان و ردیابی غیر ناوگان تقسیم کرد. ردیابی ناوگان شامل ردیابی وسایل نقلیه و تجهیزات سیار است. این عمدتاً بر روی سیگنالهای GPS کار میکند. این بازار در سال 2020 بیش از 17 میلیارد دلار ارزش داشت و با نرخ 17.1 درصد CAGR رشد کرد. پیش بینی میشود که تا سال 2026 به 55 میلیارد دلار افزایش یابد. ردیابی ناوگان بیش از 80 درصد بازار را شامل میشود و همچنین سریعتر از بازار داراییهای غیر ناوگان در حال رشد است. در میان راه حل های ردیابی دارایی، راه حل های فعال اینترنت اشیا سریع ترین رشد را دارند. انتظار می رود تا پایان این دهه بیش از 90 درصد راه حل ها را ارائه کنند. در میان روش های مکان یابی، ردیابی دارایی GPS پیشرو است در حالی که RFID نیز در حال افزایش است. اسکن بارکد محبوب ترین در بازار غیر ناوگان است. با ناوگان پیشرو در صنعت، بازار ردیابی دارایی در آمریکای شمالی سریعتر از سایر نقاط جهان در حال رشد است.
ردیابی دارایی چگونه کار میکند؟
ردیابی دارایی، نظارت و مدیریت از راه دور داراییها را بر اساس اینترنت اشیا با استفاده از دستگاههای ردیابی، روشهای اتصال و نرمافزار فراهم میکند. ابزارهای برچسبگذاری برای ردیابی داراییهای ثابت و اختصاص یک شناسه منحصربهفرد به هر دارایی طراحی شدهاند.
اشکال مختلفی از ابزارهای علامتگذاری دارایی وجود دارد. این میتواند یک اسکنر بارکد، سنسور بلوتوث، بیکن یا دستگاه ردیابی RFID باشد. به لطف اتصال Iot، دادهها به طور خودکار به سرور بازگردانده میشوند که تمام اطلاعات را در فضای ابری ذخیره میکند.
فناوری بلوتوث اساساً از امواج رادیویی برای تبادل اطلاعات بین دستگاهها در فواصل کوتاه استفاده میکند.
و دستگاههای بیکن بلوتوث بر روی وسایل دائمی نصب میشوند و به طور مداوم محیط را برای بیکنها یا سایر سیگنالهای BLE کنترل میکنند. هنگامی که یک دارایی برچسبگذاری شده در نزدیکی شما باشد، گیرنده BLE این اطلاعات را از طریق WiFi یا داده تلفن همراه به یک سرویس ابری ارسال میکند.
چالش
علیرغم تمام مزایای ردیابی دارایی، چالشهای زیر را دارد:
هزینه نگهداری: تجهیزات مورداستفاده در مدیریت دارایی و سختافزار مدیریت دارایی ممکن است گران باشد، ازاینرو کسبوکارهای کوچک ممکن است آن را چالشبرانگیز بدانند.
اتکا به خدمات اینترنتی: بیش از 90 درصد ردیابی داراییها بر اساس اینترنت اشیا است. این به خدمات اینترنتی نیاز دارد که ممکن است شرکت کنترل کمی روی آنها داشته باشد.
مقررات دولتی: صنعت ردیابی دارایی توسط دولت هر کشور تنظیم میشود. در برخی مناطق، مقررات ممکن است دوستانه نباشد.
فناوری اینترنت اشیا مورداستفاده در ردیابی داراییها
-
RFID:
برچسب شناسایی فرکانس رادیویی یکی از رایجترین تگهایی است که امروزه برای ردیابی داراییها استفاده میشود. برچسبهای ردیابی دارایی RFID میتوانند دادههای حاوی نام، وضعیت و مکان یک دارایی را ذخیره کنند. شما میتوانید این اطلاعات را از یک سیستم مدیریت دارایی نظارت کنید.
-
بارکدها:
بارکدها به دارایی متصل میشوند و بارکدخوان دستی برای اسکن کد و دریافت دادههای ذخیره شده توسط کد استفاده میشود.
-
NFC:
:l Field Communication مشتق شده از فناوری ردیابی RFD است. از پرتوهای الکترومغناطیسی برای انتقال اطلاعات بین دستگاهها استفاده میکند. این فناوری میتواند برای محافظت از داراییها و جلوگیری از خارجشدن آنها از یک ساختمان اداری استفاده شود.
-
GPS:
یکی از عملکردهای اصلی ردیابی دارایی، دانستن موقعیت مکانی دارایی در زمان واقعی است. این مکان برای شناسایی به فناوری GPS نیاز دارد.
-
WiFi:
برای اینکه ردیابی دارایی با اینترنت اشیا کار کند، باید سرویس اینترنت وجود داشته باشد. این ممکن است توسط Wifi ارائه شود که مکانی را که دارایی در آن قرار دارد پوشش میدهد.
-
LoRa:
فناوری LoRa اطلاعاتی در مورد مکان، موقعیت، دما، سرعت و سایر ویژگیهای دارایی که بر روی آن برچسبگذاری شده است، ارائه میدهد. این دادهها ممکن است در دوربرد به دست آیند و اجازه میدهند داراییها در مکانهای مختلف به هم مرتبط شوند. دارای عمر باتری است که میتواند تا ده سال دوام بیاورد.
-
بلوتوث بیکن:
چراغ بلوتوث از انرژی کم بلوتوث برای انتقال سیگنالها استفاده میکند. اگر تگ beacon بر روی یک دارایی نصب شده باشد و یک مکانیاب در داخل تأسیسات قرار داده شود، میتواند سیگنالهایی را از چراغ بلوتوث دریافت کند. این سیگنال از ردیابی BLE میتواند اطلاعاتی از جمله مکان دارایی را ارائه دهد.
ردیابی موجودی در مقابل ردیابی دارایی در مقابل مدیریت دارایی ثابت
-
ردیابی موجودی
ردیابی موجودی شامل ردیابی کالا برای نگهداری سوابق مقدار موجود و نحوه استفاده یا فروش آن است. این فرایند تضمین میکند که کسبوکار همیشه مقدار مناسبی از محصول را در انبار دارد. معمولاً توسط فروشگاههای خردهفروشی انجام میشود. ردیابی موجودی به یک خردهفروش امکان میدهد بداند چه زمانی یک محصول خاص را بیشتر سفارش دهد.
-
پیگیری دارایی
ردیابی مدیریت دارایی، از سوی دیگر، داراییهای یک کسبوکار را هدف قرار میدهد. بیشتر به حرکت دارایی و وضعیت آن علاقه دارد. ردیابی دارایی ناوگان بیشتر بر امنیت و استفاده صحیح از وسایل نقلیه و سایر داراییهای تلفن همراه متمرکز است.
-
مدیریت داراییهای ثابت
مدیریت دارایی ثابت نوعی ردیابی دارایی است که به مدیریت داراییهای ثابت مربوط میشود. ردیابی داراییهای ثابت بیشتر یک روش حسابداری برای نگهداری پرونده و حسابداری برای هر دارایی ثابت کسبوکار است. ممکن است برای نگهداری پیشگیرانه یا محافظت در برابر سرقت استفاده شود. این روش ممکن است شامل قراردادن برچسبهایی باشد که دارای شمارهسریال در داراییهای ثابت کسبوکار برای شناسایی، نظارت و ارجاع آسان است. داراییهای مشترکی که میتوان مدیریت کرد شامل ساختمانها، ماشینآلات، تجهیزات سنگین، وسایل و اتصالات است.
-
ردیابی داراییهای فناوری اطلاعات
ردیابی دارایی فناوری اطلاعات به ردیابی رایانهها و سایر ویژگیهای فناوری اطلاعات یک سازمان تجاری اشاره دارد. ویژگیهای IT ممکن است به تلفنهای همراه و تبلتهایی که متعلق به شرکت هستند؛ اما توسط کارمندان استفاده میشوند گسترش یابد. شرکت باید سوابق این داراییها را نگه دارد، مکان آنها را همیشه بداند و از وضعیت آنها مطلع باشد. ردیابی داراییهای فناوری اطلاعات همچنین شامل نرمافزارهای مورداستفاده در رایانهها و دستگاههای تلفن همراه شرکت میشود. ردیابی شامل ردیابی مجوز نرمافزار، وضعیت اشتراک و استفاده از آنها خواهد بود. برچسبها و کدها را میتوان روی این داراییها نصب کرد و از راه دور نظارت کرد.
نحوه انتخاب فناوری ردیابی دارایی مناسب
امروزه فناوریهای زیادی برای ردیابی داراییها وجود دارد. انتخاب اینکه کدام یک برای شما بهترین است به هر شرایطی بستگی دارد. در اینجا عواملی وجود دارد که باید قبل از انتخاب فناوری ردیابی دارایی در نظر بگیرید:
-
ماهیت دارایی
ماهیت دارایی شما برای تعیین فناوری مناسب برای آن بسیار مفید است. آنچه برای یک دارایی ناوگان مناسب است با آنچه برای یک دارایی ثابت نیاز دارید متفاوت است؛ بنابراین، اطمینان حاصل کنید که فناوری انتخابی شما متناسب با دارایی شما است.
-
هدف شما
دلیل و انتظار شما برای ردیابی دارایی نیز در تعیین بهترین فناوری برای شما حیاتی خواهد بود؛ بنابراین، ابتدا با تیم خود مشورت کنید و انتظارات خود را قبل از انتخاب فناوری ردیابی دارایی خود روشن کنید.
-
عملکرد
شما باید عملکرد هر یک از داراییهایی را که در نظر دارید در نظر بگیرید. باید تقاضای شما را برآورده کند و با فناوری موجود در سازمان شما سازگار باشد.
-
راحتی در استفاده
استفاده از ردیابی دارایی نباید دشوار باشد؛ بنابراین اطمینان حاصل کنید که یک فناوری را انتخاب میکنید که هر کسی بتواند به راحتی از آن استفاده کند.
-
قابلیت اطمینان
محصولی باسابقه انتخاب کنید. میتوانید نظرات سایر کاربران را بخوانید تا مطمئن شوید که فناوری موردنظر شما قابلاعتماد است و توسط بسیاری از شرکتهای دیگر با موفقیت استفاده شده است.
-
هزینه
قبل از انتخاب فناوری ردیابی دارایی نیز باید قیمتگذاری را در نظر گرفت. هر چیزی که انتخاب میکنید باید در حد بودجه شما باشد.